هویت‌سازی: مطالعۀ موردی دختران در رشت

نوع مقاله : علمی-پژوهشی

نویسنده

پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی

چکیده

هویت‌سازی: مطالعۀ موردی دختران در رشت عنوان کتابی است به‌قلم پدیده پاکپور و ویراستۀ کارینا جهانی و بُو اوتاس. این کتابِ 217صفحه‌ای، که در سال 2015 از سوی دانشگاه اوپسالا به زبان انگلیسی منتشر شده است، حاصل پژوهشی زبان‌جامعه‌شناختی دربارۀ تصوراتی است که یازده نفر از دختران 17 تا 28سالۀ رشتی از هویت خود در خلال 14 مصاحبه اظهار کرده‌اند: در این مصاحبه‌ها از «رشتی‌بودن» گاهی به‌مفهوم گویشور گیلکی بودن سخن رفته است، گاه به‌مفهوم اهل رشت بودن، و گاهی هم به‌مفهوم رشتی‌مآب‌بودن. تقریباً همۀ داده‌های پژوهش از بهمن‌ماه 1389 تا اردیبهشت‌ماه 1390 و در قالب مصاحبه‌های هدفمند یا آزاد گردآوری شده‌اند. این داده‌های خام سپس به‌روش اِمیک[1] (یعنی با تمرکز بر تعریف خودِ مصاحبه‌شوندگان از کیستی‌شان) در چارچوبی برساخته از دو رویکرد به نام‌های مقوله‌بندی عضویت[2] و مکالمه‌کاوی[3] تحلیل شده‌اند



[1]- emic : برخلاف این رویکرد، در رهیافت اتیک (etic)، تحلیل‌گر به‌منظورِ وارسی و توصیف الگوهای زبانی، گاه از تمایزهایی بهره می‌گیرد که اگر هم در نظر اهل زبان درک‌پذیر باشند، ارزش ارتباطیِ چندانی ندارند؛ بلکه به‌عنوانِ بخشی از یک نظام تحلیلی، از بیرون بر شواهد تحمیل شده‌اند.
 


[2]- membership categorization analysis (MCA)


[3]- conversation analysis (CA)

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Identity Construction: The Case of Young Women in Rasht.

نویسنده [English]

  • Hosein Safi
چکیده [English]

Padideh Pakpour (2015). Identity Construction: The Case of Young Women in Rasht. (Studia Iranica Upsaliensia, 1100-326X;  27), 225. Uppsala: Uppsala University Press.

کلیدواژه‌ها [English]

  • Padideh Pakpour
  • Identity Constructio
  • Rasht

فایل پی دی اف را دریافت نمایید

Bani-Shoraka, H. (2005). Language Choice and Code-switching in the Azerbaijani Community in Tehran: A Conversation Analytic Approach to Bilingual Practices. Uppsala: Acta Universitatis Upsaliensis.
Khosravi, Sh. (2008). Young and Defiant in Tehran. Philadelphia: University of Pennsylvania Press.
Pakpour, P. (2015). Identity Construction: The Case of Young Women in Rasht. Uppsala: Uppsala University Press.
Shahidi, M. (2008). A Sociolinguistic Study of Language Shift in Mazandarani. Uppsala: Acta Universitatis Upsaliensis.